24. 11. 2011.

Poznati bul terijeri 10

Rude Dog

Rude Dog je izmišljena bijeli bul terijer čiji je tvorac Brad McMahon, 1980. godine kao dio kampanje za promociju odjeće za surfanje i skateboarding



Sun Sportswear projekat

Lik je stilizovana verzija Bul terijera, a naziv "Rude" je naziv za veličanja lošeg ponašanja, a koje se odnose na Rude Boy subkulture koja je bila popularna u to vrijeme.Većina odjeće koriste geometrijske oblike kao dio umjetničkog djela kao i neonske boje, u skladu s modnim trendom dijeli Quiksilver, Vision Street Wear, PCH, i mnogih drugih.



Kompanija Sun je razvila crtani film Rude Dog i Dweebs koja se prikazivala subotom ujutro. Rude Dog (glas Rob Paulsen) vodi prodavnicu automobila, gdje je uz pomoć svoje družine, šarolike grupe pasa prolazi kroz niz pustolovina. Crtani film je debitovao na CBS-u 1989. godine i prikazivao se jednu sezonu. 

23. 11. 2011.

Reklamirajte se na Bull Terrier Story

Želite da se Vaša odgajivačnica bude na našem blogu i da svoj rad podijelite sa drugima onda je ovo pravi tekst za Vas. 

Bull terrier story blog za jako kratak period postao je jako popularno mijesto za okupljanje svih zaljubljenika u ovu pasminu. Naš tim svakodnevno radi na promociji bloga i već u svojih prvih nekoliko mjeseci blog je zabilježio jako veliki broj jedinstvenih posjeta.

Bull Terrier Story blog nudi sledeće opcije reklamiranja:

- Reklamni link sa lijeve strane bloga u obliku teksta u rubrici SPISAK ODGAJIVAČNICA - cijena 10 Eura/mjesečno Ukoliko uplatite odmah za godinu dana cijena je 100 Eura za period od godinu dana.

- Reklamni baner sa lijeve strane bloga dimenzija 350X80 pixela - cijena 20 Eura/mjesečno Ukoliko uplatite odmah za godinu dana cijena je 200 Eura za period od godinu dana.



NAPOMENA: U naredno periodu u ponudi će biti još nekoliko mijesta i načina reklamiranja.

Vršimo i uslugu dizajniranja banera čija se cijena naknadno dogovara. Sve informacije oko uplata ili oko reklamiranja možete da dobijete putem maila: stevan_mijic@yahoo.com
S poštovanjem,

Bull Terrier Story Team

Poznati bul terijeri 9

Priča o Patsy Anne

Patsy Anne, gluha bul terijerka, koja je ukrala srca mnogim građanima grada Juneau u Aljasci 1930. -tih godina. Njen duh živi i danas… Patsy Anne rođena je 12. 10. 1929. u gradu Portland, državi Oregon. U Juneau je došla kao štene. Zbog njenog savršenog osjećaja za dolazak brodova u Juneau i njene vjerne dobrodošlice na obali, Gradonačelnik Juneau-a dodijelio je Patsy Anne titulu: " Official Greeter of Juneau, Alaska" 1934. godine. Patsy Anne bila je potpuno gluha rođenjem ali uvijek je nekako "čula" trubu nadolazećeg broda - i to puno prije nego što bi bio na vidiku, te bi odmah jurila na obalu. Nikad nije pogriješila. Jednom je prilikom putnicima bila dana kriva informacija o doku na koji je trebao stići brod. Putnici su se skupili čekajuci brod, a Patsy Anne je dugo gledala u njih. Zatim se okrenula, prošla kroz gužvu i sjela na pravi dok. Između njene "dužnosti" imala je puno prijatelja i obožavatelja koje je svakodnevno obilazila i koji bi joj uvijek dali neku poslasticu. Patsy Anne bila je najpoznatiji pas zapadno od Mississipija.



Tridesetih godina bila je na mnogim turističkim razglednicama grada Juneau. Bila je svijetla tačka za mnoge posjetitelje. Godine 1939-te, od lokalnog autora, izdana je mala knjižica nazvana, jednostavno, Patsy-Anne. Tokom godina njen se nepogrešiv instinkt malo usporio i to zbog reume koju je zaradila često plivajući u hladnim vodama kanala Gastineau. Ali i zbog pretilosti, uzrokovane druženjem s brojnim brodskim kuharima. Ipak, uvijek je išla na obalu. Nije imala stalnu adresu i većinu je noći provodila u centru gradića gdje je bila okruzena dobrim ljudima i gdje je mogla mirno uživati svoj bul terijerski život. 
Patsy Anne umrla je na tom mjestu, 30.05.1942. godine. Na taj se dan mala skupina ljudi skupila na obali, gledajući kako se njen mali lijes spušta niz Gastineau kanal. Svojim je ponosom, iskrenošću i odanošću svom životnom pozivu, zarobila mnoga srca stanovnika grada Juneau.
Pedeset godina nakon njene smrti, 03. 07. 1992. na obalu kanala Gastineau (koju je ona dobro poznavala) postavljena je statua njenog lika. U sastavu skulpture nalaze se brojni čuperci dlaka pasa iz raznih dijelova svijeta, simbolično ujedinjavajuci pseći duh. Tako i danas stotinu hiljada turista s raznih turističkih brodova, dočekuje Patsy Anne, baš kao što bi ih dočekala 1930.-tih. Tradicija je da je svako dotakne i pozdravi, noseći tako sa sobom duh i blagoslov prijateljstva.  

22. 11. 2011.

Poznati bul terijeri 8

Blue - bul terijer komentatora Don Cherry-a

Blue (Plavi) je bijeli Bul Terier vlasništvu hokej komentator Don Cherry-a. Blue je navodno pklon od članova Boston Bruins kada je Cherry bio je njihov trener 1974 - 1979. Originalni Blue, koji je umro 1989, bio je zapravo ženka. Cherry je od od tada svakog svog bul terijera nazvao Blue (Plavi).

Pas često glumio u Cherry-evom godišnjem serijalu hokej videa pod nazivom "Rock'em Sock'em". Bones (Kosti) maskota Niagara IceDogs, nekad zvanih Mississauga Icedogs, koji su u Cherry-evom djelomičnom vlasništvu, nastaio je po uzoru na Blue-a. Cherry i Blue su glasnogovornici za CherryBlueosiguranje ljubimaca koji se sprovodi kao programa u Kanadi.



Zanimljive slike/fotografije/video NUM 5

Čekaj samo da ostanemo sami :)
Uspavana ljepotica
Muž i Bul Terijer nestali - Za bul terijera nagrada